BEMER érterápia

A kezelés célja

A BEMER érterápia a mágneses tér segítségével stimulálja a mikrocirkulációt, amelynek köszönhetően növekszik a sejtek teljesítőképessége. A BEMER készülékek javítják a kicsi és nagyon kicsi véredények továbbító mozgásait. Ez a szükségletnek megfelelő véreloszláshoz vezet a legkisebb véredények hálózatában, ezért a BEMER hatékony terápiás opció számos betegség és egészségügyi probléma esetén.

A KEZELÉS HATÁSA

A BEMER kezelések hatására nő a vér áramlási sebessége és az elzáródott erek újra átjárhatóvá válnak. Ezzel természetes módon az egész érhálózatot aktivizálni tudjuk és így az immunrendszer működése is erős támogatást kap. A készülék különféle intenzitás programjainak köszönhetően különböző mélységű és típusú sejteket tudunk stimulálni.

A kezelés fő profiljai

 • Keringéssel összefüggő megbetegedések: érelmeszesedés, agyvérzés, szívinfarktus, thrombózis utáni rehabilitáció, angina pectoris, kardiomyopathia, érszűkület, viszeresség, vérnyomás problémák, gyulladásos érbetegség, ödéma, szívelégtelenség, szívizomgyulladás
 • Nőgyógyászati betegségek: PCOS, endometriózis, ciszta, menstruációs zavarok, meddőség, menopausa
 • Bőrgyógyászati betegségek: ekcéma, psoriasis, pikkelysömör
 • Neurológiai betegségek: migrén, neuropáthia, polyneuropáthia
 • Parkinson-kór, idegregeneráció
 • Alzheimer-kór, gerincvelőt érintő elváltozások, bénulás-, memória-, beszéd- és mozgászavarok
 • Belgyógyászati betegségek: máj megnagyobbodás, ciszta zsírmáj, sárgaság
 • Gilbert kór, hasnyálmirigy gyulladás, epekő, krónikus vese elégtelenség, vesekő
 • Adison-kór, astma, tüdőfibrózis
 • Emésztőszervi betegségek: SIBO, SIFO, IBS, IBD, Chorn betegség, Collitis ulcerosa, Reflux, Cöliákia, belek gyulladása, fekélyek, étkezési zavarok
 • Hormonális zavarok: pajzsmirigy alul-, túlműkődés, hypophysis diszfunció, strúma
 • Anyagcsere zavarok: cukorbetegség, felszívódási zavar, csontritkulás, metabólikus szindróma
 • Autoimmun- betegségek: sclerosis multiplex, lupus, lyme-kór, sjörgen- szindróma, autoimmun vasculitis, allergia, alvászavar, csontvelő gyulladás
 • Reumatológiai betegségek: RA, Bechterew kór, sokízületi gyulladás, köszvény
 • Gyermekbetegségek: beszédfejlődési zavar, viselkedészavarok (hiperaktivitás, stresszbetegségek, autizmus)
 • Egyéb: influenza, kimerültség, depresszió, mumpsz, poszttraumás stressz szindróma

Betegségek kezelése BEMEREL

Akut sérülések, csonttörés, protézis beültetés, balesetek, műtétek utáni rehabilitáció minőségét javítja, a gyógyulási időt lerövidítheti és nagy szerepet játszik a fájdalomcsillapításban.

A BEMER számos krónikus megbetegedésben segíthet, mint például a neuropátiák, a keringési zavarok, gyulladásos megbetegedések, ízületi fájdalmak, autoimmun betegségek és különböző belső szerveket érintő elváltozások.

Mi úgy hisszük, hogy a betegségek többnyire belső szervek funkció zavarai miatt jönnek létre. Az állapotfelmérés során megvizsgáljuk és felmérjük a szervek állapotát, majd ez alapján kezeljük a legjobban megterhelt szervet, amit összefüggésben látunk az aktuális problémával.

A BEMER különböző intenzitásának köszönhetően megtalálható az optimális kezelési beállítás az aktuális betegség vagy testi zavarhoz. A helyi kezelő program segítségével, a keringés és a különféle sejt intenzitás fokozásán keresztül tudjuk stimulálni a belső szerveket.

BEMER és a sport

A BEMER teljes testkezelésből és egy helyi kezelésből is áll. A kezelésnek az állóképesség-fejlesztés, a regeneráció és a sportrehabilitációs területen is kiemelkedő szerepe van.
A BEMER terápia jelentős szerepet játszik a teljesítmény növelésben. BEMER javítja a keringést és csökkenti az észlelt fáradtságot, ami közvetlenül a sportban nyújtott teljesítményben is megnyilvánul.

A BEMER-nek valóban komoly referenciái vannak a német labdarúgó-válogatott, több Bundesliga-csapat és az AC Milán is alkalmazza. Hazánkban több vizilabda és kézilabda csapat, továbbá az olimpikonjaink Cseh László, Hosszú Katinka, Risztov
Éva is kihasználta a terépia jótékony hatásait.

További tudnivalók

A mikrokeringés a teljes vérkeringés 74%-át fedi le. Létfontosságú szállítási és ellátási feladatokat lát el. Ezért a mikrokeringés javulásának számos pozitív hatása lehet az ember egészségére és jólétére. A kezelés egyszerűen elvégezhető és az orvostudományban, a tömeg- és a versenysportban, valamint számtalan háztartásban használják világszerte.

Az orvostudomány az utóbbi években egyre nagyobb figyelmet szentel a témának. Hiszen a mikrokeringés felelős a sejtek oxigénnel és tápanyaggal való ellátásáért, valamint az
anyagcsere-végtermékek elszállításáért.

A kor előrehaladtával a mikrokeringés fokozatosan gyengül, mely folyamatot felgyorsíthatják a szervezetet ért különböző káros környezeti hatások, egészségtelen életmód. Ide sorolható még többek közt a zajszennyezés, a túlzott stressz, kimerültség, az alvás- és mozgáshiány, az egyoldalú vagy egészségtelen
táplálkozás, a nikotin- és alkoholfogyasztás, melyek mind negatív irányba befolyásolják a keringést.

Ezek hatására nagy mértékben gyengül az immunrendszer, fogékonyabbá válunk a fertőzésekre, csökken a teljesítőképességünk, romlik a közérzet, lassulnak a regenerációs és gyógyulási folyamatok, összességében pedig megnő a keringési megbetegedések, mint például a szívinfarktus vagy a stroke valószínűsége.

Letölthető dokumentumok

További anyagok

Gyakran ismételt kérdések

Az általános kezelések és a rendelővel kapcsolatosan felmerülő kérdések, valamint a Zen Holisztikus Egészség Ügyfélszolgálatának válaszai.

A BEMER-rel a krónikus betegségek széles skáláját lehet kezelni. Ide tartoznak például a bőrelváltozások, a krónikus veseelégtelenség, szív- és érrendszeri zavarok, a nőgyógyászati betegségek, a központi vagy perifériás neurológiai zavarok (pl.:Parkinson-kór, Sclerosis Multiplex és különböző neuropátiák). Emellett nagyon nagy szerepe van a rehabilitációban (csonttörések, szöveti sérülések kezelésében), baleseteket követően sokkal gyorsabban épülnek fel a páciensek.

Nem utolsó sorban az élsportban a teljesítményfokozásban és a prevencióban is nagy szerepet játszhat.

Kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bizonytalan abban, hogy a BEMER megfelelő-e Önnek.

Számos elváltozásban segíthet, ahol mikrokeringési zavarok, valamint bizonyos sejtek működési zavarai állnak a háttérben. Továbbá remek lehetőség, ha egészségmegőrzés vagy teljesítmény fokozás céljából szeretnénk használni. Mi úgy hisszük minden ember egyedi, ahogy a problémái vagy céljai is azok, ezért egyedi módon kell azokat kezelni. Az állapotfelmérés során megvizsgáljuk és felmérjük a szervezet állapotát, majd ez alapján felállítjuk a legoptimálisabb BEMER terápiát.

Amennyiben kérdés merül fel Önben vegye fel velünk a kapcsolatot emailben vagy telefonon keresztül. A lehető legjobb tudásunk szerint igyekszünk megválaszolni minden felmerülő kérdést.

A kezelés nagyon egyszerűen elvégezhető, amely során egy kezelő felületre kell felfeküdni, majd elindítani a megfelelő programot, amit az írásban elküldött kezelési tervben talál majd. A kezelés időtartama programtól függően 8-20 percig tarthat. Javasolt közben a nyugalom és relaxáció, de nem feltétele a kezelésnek.

Minden alkalommal egy nagy pohár vizet érdemes meginni a kezelések előtt, hogy a szervezetben elegendő folyadék álljon rendelkezésre, hogy a BEMER a leghatékonyabban tudja kifejteni hatását a mikrokeringésre.

Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy átlagosan 6-8 hét szükséges a jelentős mértékű változásokhoz, természetesen ez egyénenként eltérő lehet.

Általában napi kétszeri alkalmazása ajánlott, de az egyénre szabott kezelési tervet az állapotfemérés során határozzuk meg.

Igen, a BEMER nagyon hatékony eszköz a megelőzésben és teljesítmény növelésben is.

Ha valakinek módjában áll a BEMER használata, akkor teljes mellszélességgel ajánljuk, mivel az
egészség megőrzését is elődleges feladatunknak tartjuk. Úgy tapasztaljuk, hogy a különböző káros hatások, amelyek a szervezetünket érik hosszú távon erősen mérgező hatást gyakorolnak ránk. A BEMER-rel ezen hatások ellen sokat tehetünk, így a mérleg az egészség oldalára billenhet.

A kezelés semmilyen fájdalommal nem jár.

Abszolút ellenjavallat:
• szervátültetést követő immunszupresszív terápia
• Allogén (nem saját) sejtátültetés vagy csontvelő- vagy őssejtátültetést követő immunszupresszív terápia
• A gyógyszerek adagolására szánt aktív orvosi implantátumok (gyógyszerpumpák)

Relatív ellenjavallat:
Az alábbi panaszok esetén nyomatékosan javasolt a BEMER terápia alkalmazását megelőzően
orvosi szaktanács beszerzése
• A stimulációt végző aktív orvosi implantátumok (p.: szívritmusszabályzók, defibrillátorok, agyi stimulátorok, izomstimulátorok) relatív ellenjavallatot képeznek.
• bétareceptor-blokkoló készítmények szedése,
• kortikoid hatóanyagú szerek tartós szedése,
• kumarin származékok tartós szedése (INR szint ellenőrzés),
• fertőzéses megbetegedés,
• súlyos szívritmuszavar,
• súlyos pszichózis,
• kontrollálhatatlan rohammal járó megbetegedés (pl.: epilepszia) és
• tisztázatlan eredetű láz esetén.

Minden más esetben, nem kontraindikált a BEMER készülékek használata pl. fémbeültetés, terhesség.
Korábbi orvosi kivizsgálásainak eredményét mindenképpen hozza magával!

Nem befolyásolja az öltözék a kezelést, így az Ön számára kényelmes öltözékben alkalmazható a terápia.

A BEMER Pro készüléket havi bérleti szerződés formályában lehet igénybe venni, melynek ára 90.000 Ft/hónap.

A későbbiek folyamán a készülék megvásárolható.

Kérjük ne várjon és minél előbb jelezze ezt nekünk telefonon vagy e-mailben! Amennyiben nem jelenik meg az állapotfelmérésen vagy 24 órán belül mondja le a azt, szabályzatunk értelmében a teljes díj felszámításra kerül, mivel ezekben az esetekben már nincs lehetőségünk szólni más pácienseknek, akiknek szükségük lenne kezelésre. Ebben az esetben a következő időpontot csak abban az esetben tudjuk biztosítani, amennyiben ezt rendezte felénk. Természetesen mindig előfordulhatnak elháríthatatlan akadályok, ebben az esetben vegye fel személyesen a kapcsolatot velünk és egyéni elbírálás alapján tudunk dönteni az adott helyzetről!