Bach-virágterápia

A kezelés célja

A Bach-virágeszenciák nem a tüneteket vagy a betegséget kezelik, hanem az egyén érzelmi állapotának kiegyensúlyozásával érik el hatásukat. Dr. Edward Bach (orvos, baleseti sebész, bakteriológus és homeopata) a XX. század elején határozta meg a 38 Bach-virágot, amelyek képesek helyreállítani a kibillent lelkiállapotot.

A Bach-virágterápiás keverékek nem hatóanyag-alapú hatásmódjuk miatt semmilyen gyógyszerrel vagy élelmiszerrel
nem léphetnek kölcsönhatásba, ebből kifolyólag a legtöbb orvosi és természetgyógyászati terápiás eljárással együtt is alkalmazhatók.

Az allergiával küzdőknek is jó hír, hiszen a nem hatóanyag-alapú hatásmód miatt bátran alkalmazhatják a cseppeket.

A kezelés fő profiljai

  • Lelki egészség fenntartása / helyreállítása
  • Lelki stresszhelyzetek és krízisek akut kezelése
  • Akut és krónikus testi és lelki betegségek kiegészítő kezelése

A tanácsadás menete

A tanácsadás beszélgetésen alapul. A beszélgetés során a kliens elmondja, hogy milyen problémával érkezett, mire szeretne megoldást találni, miben szeretne változást elérni. Ez kb. 1-1,5
órát vesz igénybe. A tanácsadás végén a terapeuta ismerteti, hogy mely eszenciákat ajánlja az adott problémára. Az eszenciákat és hatásukat pontosan bemutatja a kliensnek.

Edward Bach

Gyakran ismételt kérdések

Az általános kezelések és a rendelővel kapcsolatosan felmerülő kérdések, valamint a Zen Holisztikus Egészség Ügyfélszolgálatának válaszai.

A Bach-virágterápia elsősorban a lelki problémák megoldásában segít. De segít a testi panaszok enyhítésében is, hiszen a fizikai problémáknak többnyire lelki, érzelmi okai vannak.
Felnőttek és gyermekek esetén is alkalmazható az alábbi témakörökben:
– Önbizalom, önértékelési problémák
– Párkapcsolati problémák
– Stresszkezelési problémák
– Félelmek, fóbiák, szorongások
– Motiválatlanság
– Allergia, bőrproblémák
– Alvászavar
– Koncentrációs- és tanulási nehézség
– Testi panaszok
– Egészségmegőrzés, prevenció
– Önismeret- és személyiségfejlesztés

Általánosságban elmondható, hogy mindenkinek ajánlható, akik szeretnék a testi-lelki egyensúlyukat helyreállítani, akik nem csupán a tüneteket szeretnék megszüntetni, hanem a problémák okát is.
 
Az első találkozás során megismerjük egymást, röviden ismertetem a Bach-virágterápiás módszert, valamint a virágeszenciákat. Ezt követően az adatok felvétele következik (személyes adatok, korábbi/jelenlegi betegségek, szociális körülmények stb.). Majd a kliens elmondja, hogy
milyen problémával vagy problémákkal érkezett, min szeretne változtatni az életében.

Közösen kiválasztjuk, hogy melyik problémával foglalkozzunk elsőként, majd beszélgetünk a problémáról, a kliens elmondja az élményeit, érzéseit a témával kapcsolatban. Már a beszélgetés alatt kirajzolódik, hogy milyen eszenciákra lesz szükség. Ezt követően pontosítjuk, hogy melyik eszenciákra lesz szükség és ezek felhasználásával elkészítem a személyre szabott
eszenciakeveréket.
A hozott problémától függ az, hogy hány kezelésre lesz szükség. Akár az első eszenciakeverék is segítheti megoldani a problémát, de előfordulhat, hogy a keverék többszöri finomhangolására van szükség ahhoz, hogy a probléma megoldódjon. Minden esetben a személyes visszajelzés alapján döntjük el, hogy van-e szükség további alkalomra.
A kapott eszenciakeverék kb. 3-4 hétre elegendő, ezt követően kell újra tanácsadásra jönni.

Természetesen. Hiszen a Bach-virágterápia az egészségmegőrzésben és prevencióban is segít.

Amennyiben orvosi vagy más terápiás kezelés alatt áll, tájékoztassa az illetékes személyt.

Hétköznapi, kényelmes viselet ajánlott.

Amennyiben orvosi vagy más terápiás kezelés alatt áll/állt, hozza magával a leleteket, zárójelentéseket stb.

Egy alkalom (kb. 1-1,5 óra) 9.000 Ft.

Kérjük ne várjon és minél előbb jelezze ezt nekünk telefonon vagy e-mailben! Amennyiben nem jelenik meg az állapotfelmérésen vagy 24 órán belül mondja le a azt, szabályzatunk értelmében a teljes díj felszámításra kerül, mivel ezekben az esetekben már nincs lehetőségünk szólni más pácienseknek, akiknek szükségük lenne kezelésre. Ebben az esetben a következő időpontot csak abban az esetben tudjuk biztosítani, amennyiben ezt rendezte felénk. Természetesen mindig előfordulhatnak elháríthatatlan akadályok, ebben az esetben vegye fel személyesen a kapcsolatot velünk és egyéni elbírálás alapján tudunk dönteni az adott helyzetről!