Neuro-Visceralis Terápia

A kezelés célja

Neuro-visceralis vizsgálat és kezelés a belgyógyászati, (gasztroenterológiai, endokrinológiai, nefrológiai, kardiológiai, reumatológiai, bőrgyógyászati) panaszok és betegségek a gyógyszeres kezelés és műtét nélküli természetes gyógyászati módszere és szakága.

A neuro-visceralis terápia a zsigeri szervek (máj, gyomor, belek, vesék, lép, hasnyálmirigy, pajzsmirigy, szív, tüdő, kis medencei nemi szervek) szöveti és élettani kapcsolódásait vizsgáló és kezelő módszer. Finom neurológiai és kineziológiai tesztelési eljáráson alapul, amely mélyebb szöveti összefüggéseket képes a felmérni, kezelni és gyógyítani.

Az elnevezés a latin „viscera” szóból ered: a zsigeri hasi szervek, belső szervek összefoglaló neve.

A vizsgálat során neurológiai szempontból meghatározható, mely belső szervek vannak megterhelve, milyen egymáshoz képesti láncolatot alkotnak, illetve azok hogyan és mitől terhelődnek meg (az apró részletekig kitérve).

Ezeket a megterhelődéseket kivezetjük és mellette olyan speciális az adott élettani problémának vagy betegségnek megfelelő gyógyító anyagokkal támogatjuk, amelyek
elkezdik regenerálni az adott szervet, szerveket.

A kezelés egy következő másik részében az egyes belső szervek közvetlen közelében, vagy tőlük távolabb eső vegetatív kapcsolódási területeket kutatjuk fel és azokat megfelelően stimuláljuk, elősegítve a szervek normális élettani állapotát, egészségét.

Ez nagyban hasonlít az akupunktúra módszertanához, azzal a különbséggel, hogy ott általánosan elfogadott zónákat kezelnek, míg itt képesek vagyunk egyénre szabottan meghatározni a páciens adott szervéhez tartozó pontos területet és kezelni azt. Így sokkal hatékonyabban ingerelhetjük az adott területet.
Továbbá egyébb más eszközöket, és technikákat is  alkalmazunk a kezelések alatt.Ami egyedivé teszi a terápiát.Ezt követően keleti és nyugati medicinát ötvöző táplálkozási tervet és kiegészítőket javasolunk.

A kezelés fő profiljai

 • Keringéssel összefüggő megbetegedések: érelmeszesedés, agyvérzés, szívinfarktus, thrombózis utáni rehabilitáció, angina pectoris, kardiomyopathia, érszűkület, viszeresség, vérnyomás problémák, gyulladásos érbetegség, ödéma, szívelégtelenség, szívizomgyulladás
 • Nőgyógyászati betegségek: PCOS, endometriózis, ciszta, menstruációs zavarok, meddőség, menopausa
 • Bőrgyógyászati betegségek: ekcéma, psoriasis, pikkelysömör
 • Neurológiai betegségek: migrén, neuropáthia, polyneuropáthia Parkinson-kór, idegregeneráció, Alzheimer-kór, gerincvelőt érintő elváltozások, bénulás-, memória-, beszéd- és mozgászavarok
 • Belgyógyászati betegségek: máj megnagyobbodás, ciszta zsírmáj, sárgaság, Gilbert kór, hasnyálmirigy gyulladás, epekő, krónikus vese elégtelenség, vesekő.
  Adison-kór, astma, tüdőfibrózis
 • Emésztőszervi betegségek: SIBO, SIFO, IBS, IBD, Chorn betegség, Collitis ulcerosa, Reflux, Cöliákia, belek gyulladása, fekélyek, étkezési zavarok
 • Hormonális zavarok: pajzsmirigy alul-, túlműkődés, hypophysis diszfunció, strúma
 • Anyagcsere zavarok: cukorbetegség, felszívódási zavar, csontritkulás, metabólikus szindróma
 • Autoimmun- betegségek: sclerosis multiplex, lupus, lyme-kór, sjörgen-szindróma, autoimmun vasculitis, allergia, alvászavar, csontvelő gyulladás
 • Reumatológiai betegségek: RA, Bechterew kór, sokízületi gyulladás, köszvény
 • Gyermekbetegségek: beszédfejlődési zavar, viselkedészavarok (hiperaktivitás, stresszbetegségek, autizmus)
 • Egyéb: influenza, kimerültség, depresszió, mumpsz, poszttraumás stressszindróma, Epstein Barr

neuro-visceralis TERÁPIA TERÜLETE A DIAGNOSZTIKÁBAN

Az egyre népszerűbb terápia sikerességének kulcsa, hogy a test neurológiai válaszának segítségével, pontosan, páciensre specifikusan meghatározható egy adott betegség, tünet vagy belsőszervi megterhelődésének az oka, így a probléma
gyökerének kezelésével nem csak a tünet, de a kiváltó ok is meghatározható és megszüntethető. A módszertan hatékony lehet az ismeretlen eredetű vagy régóta sikertelenül kezelt panaszok esetében.

ESETTANULMÁNYok

 1. Az egyik páciensem elmondása szerint rendszertelen éjszakai pánik rohamokkal küzd, nincs nagyfokú stressz, amiről be tudna számolni, miközben a pulzusa és vérnyomása kiugró értékeket mutat, a laborértékekben eltérés nem mutatkozott. A kardiológiai vizsgálatok alapján a szíve megfelelően működik, vérnyomás csökkentő gyógyszerkészítmények nem használnak, orvosi vélemény alapján pszichiátriai kivizsgálás javasolt. Később neuro-viscerális módszerekkel vizsgálva az artériás rendszerét, kiderült, hogy a máj diszfunkcionális működése, megterhelődése okozza a vérnyomás ingadozásokat. Így ezt a területet célzottan kezelve stabilizálható a vérnyomás, a neuro-viscerális módszertan segítségével.
 2. Az egyik női páciensem pajzsmirigy alulműködéssel keresett fel. Az orvosi vélemény szerint a kisebb mértékű emésztési zavaraiért a pajzsmirigy alulműködés a felelős, azonban a neuro-visceralis módszertan szemüvegén keresztül vizsgálva, ennek a hölgynek a legjobban terhelt szerve a vastagbele volt. A vastagbél kezelése után a hormonális és emésztési panaszai is elkezdtek nagymértékben csökkenni. Ennek köszönhetően elhagyhatta a pajzsmirigy gyógyszerét, anélkül, hogy a panaszai súlyosbodhattak volna.
 3. Az egyik páciensemnek orvosi szakvélemény szerint autoimmun eredetű reumatoid arthrisitse volt, melyre általános gyógyszeres kezelést kapott, amelyre tünetei stagnáltak. A neuro-visceralis vizsgálat során kiderült, hogy a legjobban terhelt szerve a bélrendszer volt, amely alapján javasoltam a mikrobiom vizsgálatot, ahol kiderült, hogy súlyos toxikus bélrendszeri fertőzése van. A mikrobiom terápia és a neuro-visceralis kezelés hatására állapota nagy mértékben javult, panaszai mérséklődtek.

  Ezek az esetek is rávilágítanak és megerősítenek minket abban, hogy más lehetőségek is rendelkezésünkre állnak a gyógyszeres terápián kívül, amivel javíthatjuk a szervezetünk állapotát és csökkenthetjük vagy megszüntethetjük a
  panaszokat, fájdalmas beavatkozások nélkül is.

 4. A Facebook honlapunkon számos esettanulmányt töltünk fel a páciensek kezeléséről és gyógyulásáról. Emelett olvashatja a páciensek független véleményét is a gyógyulásukról és a kezelésekről egyaránt.
  Őszintén azt javasoljuk, hogy az eredményeink alapján ítéljenek meg bennünket!

  https://www.facebook.com/zenholisztikus

TOVÁBBI TUDNIVALÓK

A neuro-visceralis terápia már teljesen a XXI. század vívmánya. Az orvosi funkcionális neurológia alapjain nyugvó okfeltáró terápia, ami teljes mértékben evidence-based, tehát kutatásokkal alátámasztható a hatékonysága. A módszertan
ötvözi a tibeti gyógyászat formuláit és diagnosztikai rendszerét a nyugati neurológia orvostudománnyal.

Gyakran ismételt kérdések

Az általános kezelések és a rendelővel kapcsolatosan felmerülő kérdések, valamint a Zen Holisztikus Egészség Ügyfélszolgálatának válaszai.

Alapvetően belső szervek vegetatív tónusát tudjuk vizsgálni, amely során képet kapunk arról, hogy milyen belső szervek vannak megterhelve és mitől áll fent ez a megterhelődés vagy betegség. Ezután kezdjük meg a kezelést nyugati és keleti orvoslás módszereivel együtt. Ez egy nagyon komplex és átfogó módszertan.

A Facebook honlapunkon számos esettanulmányt töltünk fel a gyógyulásokról.Őszintén azt javasoljuk, hogy az eredményeink alapján ítéljenek meg minket!

https://www.facebook.com/zenholisztikus

A kezelés azoknak ajánlott, akik szeretnének egy teljes képet kapni a testükben lezajló élettani folyamatokról. Továbbá akiknek, valamilyen élettani, fizikális problémája van vagy klinikai betegséggel rendelkeznek és szeretnék tudni, hogy a belső szerveik jelenleg milyen állapotban vannak és szeretnének ezen a állapoton javítani, meggyógyulni.

Neurológiai, neuro-kineziológiai tesztekkel vizsgáljuk az egész emberi testben található idegvégződéseken lévő receptorait(érzékelőket). Egy visero-muscularis reflexen keresztül
vizsgáljuk azokat. Az egész vizsgálat és kezelés fájdalommentes.

Ezt előre nehéz megmondani, általánosságban 1-2 alkalom alatt kiderül, hogy neuro-visceralis terápia képes-e segíteni Önnek. Amennyiben nem tapasztalható jelentős változás az állapotában, ajánlani tudunk Önnek más szakembereket, akiket felkereshet.

Igen, ez a terápia nagyon hatékony eszköz a prevencióban. Segít kiszűrni azokat az eltéréseket a testben, amik már érzékelhetőek és kompenzációra késztetik a szervezetet, de panaszt még nem okoznak. Ebben az esetben 1-2 havonta érdemes találkoznunk.

Az neuro-visceralis technika teljesen fájdalommentes és biztonságos.

Amennyiben nincsenek kimutatható szöveti sérülései, amelyek mindenképpen orvosi ellátást
igényelnek nem szükséges, viszont a korábbi orvosi kivizsgálásainak eredményét mindenképpen hozza magával.

A korábbi orvosi kivizsgálások eredményét kérem hozza el az első alkalommal.

Az első vizsgálat és kezelés díja Győrben 25.000 Ft.
További kezelési alkalmak 20.000 Ft
Az első vizsgálat és kezelés díja Budapesten 30.000 Ft.
További kezelési alkalmak 25.000 Ft

Kérjük ne várjon és minél előbb jelezze ezt nekünk telefonon vagy e-mailben! Amennyiben nem jelenik meg az állapotfelmérésen vagy 24 órán belül mondja le a azt, szabályzatunk értelmében a teljes díj felszámításra kerül, mivel ezekben az esetekben már nincs lehetőségünk szólni más pácienseknek, akiknek szükségük lenne kezelésre. Ebben az esetben a következő időpontot csak abban az esetben tudjuk biztosítani, amennyiben ezt rendezte felénk. Természetesen mindig előfordulhatnak elháríthatatlan akadályok, ebben az esetben vegye fel személyesen a kapcsolatot velünk és egyéni elbírálás alapján tudunk dönteni az adott helyzetről!